Juan Reyes

Hola!  Ik ben Juan Reyes.

In 1988 ben ik beginnen te werken op Ford Genk en dit werk heb ik tot eind 2014 kunnen uitvoeren. Mijn functie was blikmagazijnier alsook teambegeleider.  Mijn taak bestond er o.a. uit werknemers te begeleiden in hun job.

In november 2012 werd bekend gemaakt dat Ford Genk (eind 2014) zou sluiten.  Dat was een enorme klap voor de werknemers.  Ik werkte er toen 26 dienstjaren en als je dan te horen krijgt dat je moet gaan, doet dat eens zo veel pijn.

Kort na de bevestiging van de sluiting van Ford Genk ontmoette ik Mustafa Harraq. Hij werkt als bijblijfconsulent bij ACV-Limburg.  Hij begeleidt jongeren en was op dat moment trainer van het Homeless-team, waar ik later stage zou gaan doen en vrijwilligerswerk.

Mustafa en ik zijn jeugdvrienden.   Het verhaal van Mustafa gaf me zelfvertrouwen en inzicht dat er ook na de sluiting van Ford nog een mooie toekomst voor me ligt.  Door deze ontmoeting werd ik geïnspireerd om mijn loopbaan over een andere boeg te gooien.

Vertrekkende vanuit mijn hobby ‘het trainen van jongeren’ en mijn missie ‘het helpen van mensen’, kwam ik in contact met het sociaal-cultureel werk op de hogeschool in Heverlee.   Er ging een nieuwe deur voor mij open. In december 2012 ben ik gestart met mijn eerste module. Hier was moed voor nodig.  De eerste module ging niet van een leien dakje. Mijn oude leermethode werkte hier helaas niet. Deze studie eiste heel wat nieuwe vaardigheden van mij.

In september 2013 kwam er een nieuwe uitdaging aan. Ik kreeg de kans om via stage de nieuwe lichting van het Homeless-team te begeleiden.  Zo ben ik begonnen met het begeleiden van maatschappelijk kwetsbare jongeren.  We zijn nu vijf jaar verder en ik heb enorm veel bijgeleerd.

Ik heb een realistisch zelfbeeld ontwikkeld door eerst naar mezelf te kijken en vervolgens te kijken door de bril van een ander.  Hierdoor heb ik ervaren dat ik reeds de kwaliteiten had, maar dat deze voor mij niet zichtbaar waren.  Ik ben bezig me nu als persoon verder te ontwikkelen en ervaring op te bouwen.  Op deze manier kan ik mijn missie volbrengen: ‘meer mensen begeleiden, ze zelfredzaam maken en klaarstomen voor de arbeidsmarkt’.

Momenteel ben ik actief bezig bij VZW Gigos als Mentalcoach (Procesmatig werken)

Projecten:

  • 2013: Homeless-team

  • 2014: Score your goal two times 

  • 2015-2017: Start2

  • 2018: Kr8 ( deeltijdsonderwijs)

  • 2018: in mei zijn we gestart met een nieuw sociale project Genesis

Bij VZW Genesis ben ik ook actief bezig als ondervoorzitter en het begeleiden van het sociale project