Inleeftocht: met 12 jongeren naar Marokko( van 25 oktober tot 4 november 2018)

Genk is een super diverse samenleving. Niet alleen is er een enorme verscheidenheid aan etnische afkomsten, evenzeer is er een gigantische diversiteit aan opleidingen, economische status, historische achtergronden, familiale achtergronden, persoonlijke achtergronden en noem maar op. Ondanks de vele goede signalen die in de Genkse samenleving te zien zijn, ervaren we bij jongeren nog heel wat schotten en hokjesdenken. Jongeren krijgen niet altijd de kans om in contact te treden met elkaar, vaak zijn ze ook zoekende naar zichzelf en de binding met de omgeving (zeg maar het milieu) komt vaak niet aan de oppervlakte. Jongeren worstelen met zichzelf, met de samenleving waarin ze zich begeven en met hun omgeving in ruime zin. Jongeren zijn op zoek naar duurzame antwoorden.

Leave Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *